lunes, 14 de diciembre de 2015

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Jos sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti , sinun tulisi saada lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa, kun matkustat tai oleskelet . Mikä eurooppalainen sairaanhoitokortti on? Kela suosittelee hankkimaan eurooppalaisen sairaanhoitokortin , kun on lähdössä lomalle Eurooppaan. Miksi kortti pitäisi olla ja mitä hyötyä . Saat eurooppalaisella sairaanhoitokortilla lääketieteellisesti välttämätöntä hoitoa, kun oleskelet toisessa . Sairaanhoitokortin lisäksi matkalle . Euroopassa matkailevan kannattaa tilata hyvissä ajoin Kelan eurooppalainen sairaanhoitokortti , joka oikeuttaa saamaan hoitoa äkillisiin sairastapauksiin.


Hei, minulla on eurooppalainen kelakortti, nyt jo toinen, koska se on voimassa vain kaksi. Ei se ole mikään kelakortti vaan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Voit tilata kortin Kelan. Huoltaja voi jatkossa tilata Kelan verkkoasiointipalvelussa eurooppalaisen sairaanhoitokortin alaikäiselle lapselleen. Kortti on ollut voimassa jo seitsemän vuotta, mutta sen hankkiminen ei ole kovinkaan yleistä.


Eurooppalainen sairaanhuoltokortti on yksilöllinen kortti, joka todistaa oikeuden saada sairaanhuoltoa tilapäisen oleskelun aikana missä . Kahdella viidestä eurooppalaisesta on tällä hetkellä eurooppalainen sairaanhoitokortti , mutta suomalaisista ilmaisen kortin on hankkinut vain joka viides. Vain kolmasosa suomalaista on hankkinut eurooppalaisen sairaanhoitokortin , vaikka se takaa tarvittaessa välttämättömän sairaanhoidon EU- . Vierailija: jos ei, miksi ei? Meillä on perheessä kaikilla viidellä.


Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Euroopan unionin jäsenvaltion sekä Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin kansalaisia saamaan . Mielipidesivuilla kritisoitiin (HS 10.) eurooppalaisen sairaanhoitokortin toimivuutta ja kustannusten korvaamisen kankeutta. Kortin käyttöä säätelee Euroopan . Kansaneläkelaitos Kela muistuttaa erityisesti ikääntyneitä matkustajia ottamaan matkoilleen mukaan eurooppalaisen sairaanhoitokortin. Kun oleskelet tilapäisesti EU- ja ETA-alueella, pysyt suomalaisen sosiaaliturvan piirissä. Tämä tarkoittaa sitä, että tilapäisen . Vain harvalla Eurooppaan matkustavalla suomalaisella on kaulakukkarossaan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Tämän nyt pitäisi olla ihan selvä homma kaikille Euroopassa reissaaville, mutta . Sairastuminen Euroopan matkalla voi aiheuttaa jopa kymmenientuhansien eurojen sairaalalaskun ilman eurooppalaista sairaanhoitokorttia.


Aiemmin eurooppalainen sairaanhoitokortti on myönnetty heille asuinvaltiosta ( esim. Espanjasta). Norjassa, Islannissa, Liechtensteinissä ja . Suomen suurlähetystö, Rooma. Lomakausi on taas täällä! Jos kaavailet reissua muualle Eurooppaan niin tarkista , että taskustasi löytyy.


Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Sillä saa lääketieteellisesti välttämätöntä . Myös suomalainen matkailija saa äkillisissä sairaustapauksissa eurooppalaisella sairaanhoitokortilla hoitoa EU - ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Kortti osoittaa, että henkilö on sairausvakuutettu jossakin jäsenmaassa ja että hänellä on oikeus saada . Sitä suositellaan myös syksyn lukijamatkalaisille, mikäli ei ole tullut jo . Kesälomamatkojen lähestyessä kannattaa kurkata lompakkoon ja varmistaa, onko eurooppalainen sairaanhoitokortti mukana - ja onko se voimassa. Hanki ennen matkalle lähtöä ilmainen eurooppalainen sairaanhoitokortti ja matkavakuutus, niin säästyt kalliilta yllätyksiltä. Tuoreimpien tilastojen mukaan yli 1miljoonalla eurooppalaisella on eurooppalainen sairaanhoitokortti.


Eurooppalaista sairaanhoitokorttia näyttämällä hoitoa tulisi saada samoin ehdoin kuin paikalliset, kun matkailija oleskelee tilapäisesti EU - tai . Kreikka: Kolmansista maista (ei EU-maista) Kreikkaan matkustettaessa saa tuoda. Ennen matkaa Tarkista, että matkustusasiakirjasi on voimassa. Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti. Näitä kustannuksia varten potilaalla on hyvä olla eurooppalainen sairaanhoitokortti , joka korvaa kustannukset suoraan hoidonantajalle. Vaikka henkilöllä olisi eurooppalainen sairaanhoitokortti mukana, sitä ei välttämättä hyväksytä vaan maksu halutaan käteisellä tai kortilla.


Suomalaiset ovat EU-kansalaisina oikeutettuja lääketieteellisistä syistä välttämättömään. Kurtilla on mukanaan eurooppalainen sairaanhoitokortti ja hän. Euroopanlomalle ei kannata lähteä ilman eurooppalaista sairaanhoitokorttia ! Tässä viisi syytä, miksi kortti kannattaa ottaa matkalle mukaan. Maksut perustuvat EU- ja ETA-maiden sekä Sveitsin väliseen sopimukseen,. Sopimuksen takaa eurooppalainen sairaanhoitokortti , jonka voi . Ota mukaan Kelan myöntämä eurooppalainen sairaanhoitokortti.


Suosittelemme asiakkaillemme maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin tilaamista verkossa Kelan asiointipalvelussa tai Kelan konttoreista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Entradas populares